CAREERS

Business Controller

Canenco is on a mission to make kids happy, dat wil toch iedereen!?  Dit is in ieder geval jouw kans om daaraan bij te dragen!

Wij zijn Canenco, een energieke en internationale ontwikkelaar van kids cosmetica en creatief speelgoed, gevestigd in hartje Amsterdam.

Ben jij onze gedreven, zelfstandige Business Controller (24-32 uur) met een ondernemende mindset die het leuk vindt om dagelijks bij de business betrokken te zijn, dan willen wij graag met jou koffie drinken.


De functie

De focus van de Business Controller ligt bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van de zowel financiële als niet financiële (operationele) cijfers en de beoordeling hiervan. Je bent als het ware het financiële geweten van de organisatie en daarmee een belangrijke sparringpartner voor de directie. Je zorgt voor de voorbereiding en begeleiding van de jaarrekeningcontrole. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor o.a. fiscale-, bancaire- en verzekeringsvraagstukken.

Je stelt de periodieke managementinformatie rapportages op. Deze rapportages zijn op maand, kwartaal en jaarbasis en bevatten tevens de toelichting op – en verklaring van, de daarin getoonde cijfers en afwijkingen van budgetten en prognoses.

Jij richt je daarnaast op het verkrijgen van inzicht in de wijze waarop wij onze processen kunnen verbeteren, je bespreekt verbeterinitiatieven met het MT  en ondersteunt de implementatie waar mogelijk. Je gaat als key user fungeren voor het nog te selecteren ERP systeem.

Tenslotte ben je medeverantwoordelijk voor forecasting, royalties en cash flow planning

Het is een nieuwe functie binnen Canenco die je de gelegenheid biedt om echt bij te dragen aan het succes van onze organisatie.


Wie ben jij?

  • Je hebt een relevante opleiding afgerond op minimaal HBO niveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en bent klaar om je kennis en ervaring toe te passen in een zelfstandige rol. Je hebt zowel gedegen kennis van Excel als van ERP-systemen;
  • Je hebt een business benadering en denkt in kansen en mogelijkheden;
  • Je hebt een kritische houding en een analytische blik; tegelijkertijd ben je flexibel, detailgericht en nauwkeurig;
  • Je bent positief en proactief;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Je bent een echte teamspeler en bruggenbouwer die ervan houdt om samen doelen te bereiken;
  • Last but not least: je wordt blij van ons soort producten. Je wilt je hierin verdiepen en op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de markt.

 

Wie zijn wij?

Canenco is al 40 jaar een jonge, energieke ontwikkelaar van kids cosmetica en creatief speelgoed.  We beheersen deze business van kop tot staart

We weten wat er in de markt speelt, hebben inzicht in de nieuwste trends en ontwerpen onze cosmetica-, hobby-, schrijfwaren, eco-pluche en bijou artikelen volledig zelf. De productie besteden we uit aan onze vertrouwde partners in China. We voeren de artikelen in onze eigen merken of maken ze in het private label van onze klant. Ook hebben we mooie licenties van onder andere Disney, Marvel, MGA, en Paw Patrol. We vernieuwen ons assortiment doorlopend.

Wij ontwikkelen voor de grote Europese retail ketens en werken in ongeveer veertig landen samen met partners en distributeurs. Onze klanten in Nederland zijn onder andere: Intertoys, Wibra, Aldi, Kruidvat en Action. Europa is onze voornaamste afzetmarkt.

 

Wat bieden wij?

We bieden een interessante, uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is bij een aantrekkelijke werkgever waarin je echt kunt bijdragen aan het succes en de groei van ons bedrijf.

Canenco is dynamisch bedrijf waar je veel kunt leren. Wij willen altijd blijven innoveren, daarom krijg je bij deze verantwoordelijke baan veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Je komt terecht in een jong, enthousiast en professioneel team van 25 mensen: sales, buying, design, financiën en support.

We zien je graag minimaal 2 dagen per week bij ons op kantoor, de andere dagen kun je vanuit huis werken. Ons kantoor staat pal aan het IJ in Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, en heeft een zonnig terras waar we in de zomer graag zitten.

We houden van hard werken, maar ook van hard lachen. De koffie is goed en na de lunch zijn we zeker in voor een potje pingpong.

 Soort dienstverband: 24-32 uur

Ben jij dit? 

Wij zijn nieuwsgierig om jou beter te leren kennen! Stuur je cv en een begeleidende mail waarin je uitlegt waarom jij nieuwsgierig bent geworden naar deze vacature naar: Jan-Bart Kolsteren, directeur Verkoop op janbartk@canenco.nl. Heb je eerst nog vragen, dan kun je die natuurlijk ook stellen door Jan-Bart te mailen.

How can we help you?

Do you want to know how we can help develop your idea? Or do you need more info about what we do?

Contact us!