CAREERS

Assistant Product Developer

Canenco is on a mission to make kids happy, dat wil toch iedereen!? Dit is in ieder geval jouw kans om daaraan bij te dragen!

Wij zijn Canenco, een energieke en internationale ontwikkelaar van kids cosmetica en creatief speelgoed, gevestigd in hartje Amsterdam. Ben jij onze enthousiaste, commercieel ingestelde Assistent Product Developer (32-40 uur) die op administratief gebied de hele product ontwikkelingscyclus in goede banen leidt, dan drinken wij graag een kop koffie met jou!

De functie

Samen met de (senior) Product Developer ben jij verantwoordelijk voor het soepele verloop van het complete product development proces. Jullie richten je op verschillende product categorieën: bad & spa, cosmetica en accessoires. Jouw focus ligt op het vastleggen en verwerken van essentiële informatie. Dankzij jouw inzet en kunde draag je er aan bij dat het proces van product ontwikkeling tot het plaatsen van de order efficiënt en effectief verloopt, zodat de strakke deadlines worden gehaald en de commerciële introductie van de collecties tijdig gerealiseerd wordt. Hierdoor draag je direct bij aan het realiseren van onze missie: kids happy maken!

In deze functie is geen dag hetzelfde. Je bent steeds met verschillende taken bezig, werkt aan de ontwikkeling van steeds weer nieuwe collecties of aan uitdagende klantaanvragen en -orders en hebt intensief overleg met diverse collega’s. Denk aan onze designers en import planners die, net als jij, werken op ons mooie kantoor in Amsterdam en aan onze collega’s in China.

De functie van Assistent Product Developer is een nieuwe functie binnen Canenco. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en willen dat ook de komende tijd blijven doen. Om dat te realiseren, hebben we mensen zoals jij hard nodig. Mensen die het leuk vinden om met cosmetica bezig te zijn, die onderdeel uit willen maken van een jong, enthousiast team en die graag willen werken in een dynamisch bedrijf.

Jouw werkzaamheden bij Canenco als Assistent Product Developer:

Wat ga je precies doen als Assistent Product Developer vraag je je wellicht af? We weten natuurlijk in grote lijnen wat de taken van deze functie zijn. Maar omdat het een nieuwe functie is binnen een groeiend bedrijf kun je samen met je directe collega, de Senior Product Developer, verder vorm geven aan deze functie. Wat we al wel zeker weten, is dat je je bezig gaat houden met de volgende taken:

 • Aan het begin van het product development proces denk je mee met de brainstorm over de uitbreiding van bestaande collecties of de opzet nieuwe merken of collecties.
 • Nadat de Senior Product Developer de quotes heeft gemaakt en de prijs onderhandeling met onze leveranciers heeft afgerond, ga jij aan de slag om de briefings voor de designers, waarin alle product details worden vastgelegd, op te stellen. De designers kunnen op basis hiervan de artworks maken;
 • Als de designers de artworks hebben gemaakt, check jij of die overeen komen met de briefing. Ook geef je, waar nodig, commerciële feedback om zo tot het beste product resultaat te komen;
 • Vervolgens stel je de commentsheets op en houdt deze daarna bij. Deze sheets worden gebruikt om na ontvangst van de Pre Production Samples de producten te beoordelen op gebied van commercialiteit, kwaliteit en compliance;
 • Tenslotte zorg je ervoor dat je de prijzen in het systeem update en het assortimentsplan bijhoudt.

Wie ben jij?

Als je jezelf herkent in de volgende omschrijving dan is dit dé baan voor jou!

Je bent een commercieel ingestelde teamplayer met verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt affiniteit met product ontwikkeling en bent op de hoogte van de laatste trends in cosmetica en make-up. Je bent ambitieus: je wilt je huidige werk goed doen, je wilt jezelf blijven ontwikkelen en hoopt in de toekomst als product developer aan de slag te kunnen. Je floreert als je vertrouwen ervaart en doet er alles aan om dat vertrouwen waar te maken. Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Je bent open en enthousiast en haalt plezier uit samenwerken met je collega’s binnen een klein professioneel bedrijf.

Voor het succesvol invullen van deze functie is het daarnaast belangrijk dat je:

 • Op HBO werk- en denkniveau opereert en bij voorkeur een HBO opleiding in een commerciële richting hebt afgerond;
 • 1-3 jaar werkervaring hebt;
 • gestructureerd werkt, oog hebt voor detail en overzicht behoudt.
 • een pro actieve houding hebt. Op de juiste momenten toon je ondernemerschap;
 • bij voorkeur ervaring hebt met een ERP systeem.

Wie zijn wij? Canenco is al 41 jaar een jonge, energieke ontwikkelaar van kids cosmetica en creatief speelgoed.

We beheersen deze business van kop tot staart

We weten wat er in de markt speelt, hebben inzicht in de nieuwste trends onder onze afgekaderde doelgroep van kids en teens en ontwerpen onze cosmetica en accessoire artikelen zelf. De productie besteden we uit aan onze vertrouwde partners in China, waar we ook ons eigen kantoor hebben. We voeren de cosmetica artikelen in verschillende collecties die vallen onder ons overkoepelende merk Create It! of maken ze in het private label van onze klant.

We vernieuwen ons assortiment doorlopend. Wij ontwikkelen voor de grote Europese retail ketens en werken in ongeveer veertig landen samen met partners en distributeurs. Onze klanten in Nederland zijn onder andere: Intertoys, Wibra, Aldi, Kruidvat en Action. Europa is onze voornaamste afzetmarkt.

Wat bieden wij?

We bieden een interessante, uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is bij een aantrekkelijke werkgever waarin je echt kunt bijdragen aan het succes en de groei van ons bedrijf. Canenco is een dynamisch bedrijf waar je veel kunt leren. Wij willen altijd blijven innoveren, daarom krijg je bij deze verantwoordelijke baan veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Je komt terecht in een jong, enthousiast en professioneel team van sales, buying, design en support.

We zien je graag minimaal 3 dagen per week bij ons op kantoor, de overige tijd kun je vanuit huis werken. Ons hoofdkantoor staat pal aan het IJ in Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, en heeft een zonnig terras waar we in de zomer graag zitten.

We houden van hard werken, maar ook van hard lachen. De koffie is goed en na de lunch zijn we zeker in voor een potje pingpong.

Soort dienstverband: 32-40 uur

Ben jij dit?

Wij zijn nieuwsgierig om jou beter te leren kennen! Stuur je cv en een begeleidende mail waarin je uitlegt waarom jij nieuwsgierig bent geworden naar deze vacature naar: Chanou Ooms (Product Developer) [email protected]

Creatief DTP'er

Canenco is on a mission to make kids happy, dat wil toch iedereen!? Dit is in ieder geval jouw kans om daaraan bij te dragen!

Wij zijn Canenco, een energieke en internationale ontwikkelaar van kids cosmetica en creatief speelgoed, gevestigd in hartje Amsterdam. Ben jij een enthousiaste, creatieve en nauwkeurige DTP’er (32-40 uur) die heel blij wordt van mooie verpakkingen maken, dan drinken wij graag een kop koffie met jou!

De functie

Binnen ons designteam zijn wij op zoek naar een creatieve DTP’er die onze designers ondersteunt in het maken van de mooiste verpakkingen. In deze functie werk je nauw samen met onze designers. Jij zorgt ervoor dat de ideeën die de designer ontwikkeld heeft snel en nauwkeurig uitgevoerd worden. Het is jouw verantwoordelijkheid om verpakkingen te maken die onze producten op een aantrekkelijke manier presenteren en die voldoen aan alle regels die van toepassing zijn. Denk hierbij aan compliance richtlijnen en aan de regels van de styleguides. Of het nu onze eigen styleguides zijn of van een license, je weet ze allemaal op een creatieve manier te vertalen op een verpakking.

De functie van Creatief DTP’er is een nieuwe functie binnen Canenco. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en willen dat ook de komende tijd blijven doen. Om dat te realiseren, hebben we mensen zoals jij hard nodig. Mensen die het leuk vinden om met creatief speelgoed en cosmetica bezig te zijn, die onderdeel uit willen maken van een jong, enthousiast team en die graag willen werken in een dynamisch bedrijf.

Jouw werkzaamheden bij Canenco als Creatief DTP’er:

Wat ga je precies doen als Creatief DTP’er vraag je je wellicht af? We weten natuurlijk in grote lijnen wat de taken van deze functie zijn. Maar omdat het een nieuwe functie is binnen een groeiend bedrijf zullen de werkzaamheden in de loop van de tijd steeds duidelijker worden. Wat we al wel zeker weten, is dat je je bezig gaat houden met de volgende taken:

 • maken van verpakkingen voor al onze producten en schakelen tussen de verschillende stijlen;
 • overleggen met je collega’s van design en inkoop en met onze collega’s in China om te zorgen dat de verpakkingen aan alle eisen voldoen;
 • zorgen dat de gestelde deadlines gehaald worden zonder dat dat ten koste gaat van het eindresultaat;
 • drukklaar maken van de bestanden die doorgestuurd worden naar het Verre Oosten.

Wie ben jij?

 Als je jezelf herkent in de volgende omschrijving dan is dit dé baan voor jou!

 Je bent een enthousiaste teamspeler die blij wordt van speelgoed en kids cosmetica. Je hebt een creatief oog voor kleur, lay-out en typografie. Je combineert snelheid met oog voor detail. Je werkt zelfstandig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel om binnen de gestelde tijd en kaders mooie producten op te leveren. Je bent stressbestendig en kunt meerdere ballen in de lucht houden.  

 Voor het succesvol invullen van deze functie is het daarnaast belangrijk dat je:

 • een relevante (MBO) opleiding hebt afgerond en/of ervaring hebt op gebied van grafisch ontwerp;
 • alle kneepjes van het Adobe pakket kent en dat vooral Illustrator geen geheimen voor je heeft;
 • communicatief vaardig bent in het Nederlands en het Engels;
 • bij voorkeur ervaring hebt met het werken van licenses artikelen en verpakkingsontwerpen;
 • eventueel ervaring hebt met fotografie en 3d ontwerp, dat is mooi meegenomen.

Wie zijn wij?
Canenco is al 41 jaar een jonge, energieke ontwikkelaar van kids cosmetica en creatief speelgoed.

We beheersen deze business van kop tot staart

We weten wat er in de markt speelt, hebben inzicht in de nieuwste trends en ontwerpen onze cosmetica- , hobby- , schrijfwaren-, eco-pluche en bijou artikelen volledig zelf. De productie besteden we uit aan onze vertrouwde partners in China. We voeren de artikelen in onze eigen merken of maken ze in het private label van onze klant. Ook hebben we mooie licenties van onder andere Disney, Marvel,  MGA, en Paw Patrol. We vernieuwen ons assortiment doorlopend. 

Wij ontwikkelen voor de grote Europese retail ketens en werken in ongeveer veertig landen samen met partners en distributeurs. Onze klanten in Nederland zijn onder andere: Intertoys, Wibra, Aldi, Kruidvat en Action. Europa is onze voornaamste afzetmarkt. 

Wat bieden wij?

We bieden een interessante, uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is bij een aantrekkelijke werkgever waarin je echt kunt bijdragen aan het succes en de groei van ons bedrijf. Canenco is een dynamisch bedrijf waar je veel kunt leren. Wij willen altijd blijven innoveren, daarom krijg je bij deze verantwoordelijke baan veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.  Je komt terecht in een jong, enthousiast en professioneel team van sales, buying, design en support.

We zien je graag minimaal 3 dagen per week bij ons op kantoor, de overige tijd kun je vanuit huis werken. Ons hoofdkantoor staat pal aan het IJ in Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, en heeft een zonnig terras waar we in de zomer graag zitten.

We houden van hard werken, maar ook van hard lachen. De koffie is goed en na de lunch zijn we zeker in voor een potje pingpong.

Soort dienstverband: 32-40 uur

Ben jij dit? 

Wij zijn nieuwsgierig om jou beter te leren kennen! Stuur je cv, je portfolio en een begeleidende mail waarin je uitlegt waarom jij nieuwsgierig bent geworden naar deze vacature naar: Simone van Driel  (HR manager) via [email protected]. Heb je eerst nog vragen, dan kun je die natuurlijk ook stellen door Simone te mailen.

Couldn’t find the job you were looking for? Send us an open application at [email protected]

Heb je niet de baan gevonden waar je naar op zoek bent? Stuur ons je open sollicitatie naar [email protected]